Egen komponert oppskrift på gode og luftige rundstykker

Ingredienser

5 dl sammalt rugmel grov
5 dl sammelt hvetemel grovt
5 dl sammalt hvetemel fin malt
5 dl hvete og rugmel grovbakst
5 dl havregryn
5 dl hvetemel
50 g gjær
2 ts salt
100 g smeltet smør
8 dl vann
1 dl soya olje
3 ss sirup

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en stor bolle eller en kjøkkenmaskin.
Smelt smør og bland inn vann og olje til fingervarmt
Ha væsken oppi det tørre og elt i 10 minutter til en smidig og god deig.
Del opp i passe store emner og rull ut rundstykker.
La heve til dobbel størrelse ca 40 min.
Stekes midt i ovnen på 210 grader i 12 - 14 minutter
Avkjøl og NYT

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!