Nydelige og lettlagede scones som passer perfekt til frokost, lunsj eller som en godbit til kaffen! Ekstra gode med rørte bær, krem eller syltetøy!Oppskriften gir 25 scones og tar ca 15-20 minutter pluss steketid.

Ingredienser

500 gram hvetemel
40 gram bakepulver
125 gram sukker
1/2 ts salt
1 egg
3 dl kremfløte
220 gram Bremykt steke og bake

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader, eventuelt 180 grader varmluft.
1. Bland alt det tørre i en bolle og rør godt sammen.
2. Del opp smøret i små biter og rør inn i det tørre til det er godt blandet.
3. Ha fløten og egget i en liten bolle for seg selv og rør sammen. Hell så blandingen i det tørre under omrøring. Rør godt sammen til deigen er myk og smidig.
4. Ha litt mel på benken før du heller ut deigen. Deigen kan virke litt klissete i bollen, men når du jobber med den med hendene skal den ikke sette seg fast på fingrene.
5. Kjevl ut til deigen er ca 1,5 cm tykk. Stikk ut stjerner med form og plasser på en plate med bakeark. Gjenta til du er tom for deig!
6. Pensle med eggehvite.
7. Stek i ca 15 minutter, eller til de er gylne på toppen. Avkjøl og server helst med en gang!
Velbekomme!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!