Saftige og smakfulle Urtesnurrer som passer perfekt til supper, lasagne,grillmat, gryteretter og til skalldyr.
1 L hvetemel
0,5 L lunken melk(kan eventuelt bytte ut litt av melken med kesam/rømme osv)
3ss Bremykt steke og bake
1 egg
1 pose tørrgjær
1 klype salt
Fyll:
1 stor neve finhakket kruspersille(bruker en hel potte fra butikken)
1ss finhakket basilikum
Pluss eventuelt andre urter du måtte like å bruke? Dill er godt til skalldyr,rosmarin til lam osv.
1 pølse jacobs utvalgte hvitløkssmør(smeltet)
150g revet ost(norvegia,mozzarella,parmasan,gyuier,manchego)
+ eventuelt litt ost til topping
Begynn med å lage deigen, ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett lunken(ca25 grader) væske, smør og egg, og elt i ca 10 minutter.
Smelt hvitløksmøret i en kjele eller i mikroen,og la det avkjøles mens du kutter urter og river osv .
Når deigen er ferdig eltet så heller du litt olje utover benken og kjevler deigen ut i en Leiv oppå oljen, til den blir ca 1 cm tykk og rektangelformet.
Smør det smelta smøret utover og strø på urter og ost, og rull sammen i en pølse.
Skjæres opp i ca 2 cm tykke skiver,og legges på stekebrett med bakepapir.
Hev i ca 1-2 timer(til de er dobbel størrelse.
Pensle med egg/vann eller melk og topp med litt revet ost.
Stekes på 180 grader på midterste rille i ca 10-12 minutter ?
Avkjøl og nyt!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!