Deilige lunsjhorn fylt med ost, skinke, sorte oliven,soltørka tomat, små baconbita og fetaost naturell.
200 g bremykt
1 liter melk
2 pk tørrgjør
1,5 kg hvetemel
2 dl kruskakli ( valgfritt )
litt salt
FYLL :
sorte oliven
soltørka tomat
fetaost naturell og/eller vanlig hvitost
skinke
stekte baconbiter (små)
1. Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett temperert melk og smør.
2. Elt deigen godt og til tilsett mer mel hvis behov. Deigen skal slippe bollen.
3. Mens deigen hever til dobbelstørrelse kan man forberede fyllet. Kutt i biter oliven, soltørket tomat og skinke. Kutt opp bacon (noen ganger lurt å klippe med saks for å få små nok biter) , og stek det. Rasp ost.
4. Når deigen er ferdig hevet kjevler man den ut i flere omganger. Skjær opp i `pizzastykker`og legg fyll på hvert stykke. Rull sammen til horn. Hvis man bruker fetaost så kan den gnis på stykket under fyllet, før man legger på fyll.
5. Legg de ferdigrullede hornene på et stekebrett og pensle. La hornene heve ca en halv time.
6. Stekes på 200 grader til de er gylne.
Passer like godt som kveldskos, som i matpakka til ungene på skolen :)
Nyt :)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!