Gode og saftige rundstykker som er perfekte til frysing og til matpakkelunsj. De er tilogmed gode med svett gulost på i matpakken!
200 gram lettkokte havregryn
500 gram sammalt hvete/fibramel
250 gram hvetemel
2 ts fiberhusk
1/2 pakke gjær, enten tørr eller fersk
1 ts salt
4 dl melk
2,5 dl lunket vann
3 revne gulrøtter, medium store
3 ss romtemperert Bremykt Steke og Bake
Bland det tørre først, og tilsett væske, gjær og gulrot. Elt godt, og elt inn smøret til slutt. Hev til dobbel størrelse. Del så deigen i like emner (ca 30 stk) og form ca 10 cm store rundinger som prikkes med en gaffel. Etterhev i 30-40 minutter før de stekes til de er gyldne på 180 grader. I min ovn tar dette 15 min!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!