Bremykt Logo

De er enkle og smaker godt! Lyse og luftige!!

Ingredienser

150 gr smør
1,6 kg hvetemel
0.5 l vann
0.5 l melk(0.2 l kan byttes ut med kefir)
1 ts salt
100 gr gjær

Fremgangsmåte

1. Smuldre romtemperet smør i melet.
2. Ha i tørrgjær og salt
3. Varm opp vann og melk til 37 grader. (Tips. Varmt vann i kald melk bruker å bli perfekt)
4. Ha i væsken mens du elter deigen.
5. La deigen elte i ca 10 min.
6. La den heve i 30 min.
7. Rull ut rundstykker.
8. La de etterheve i 30 min.
9. Stek ved 225 grader i ca.10-12 min eller at de ser gyllende ut.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!