Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

1 pk. tørrgjær
6,5 dl melk
125 g Bremykt
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker
1 kg hvetemel
1 egg til pensling.
Sesamfrø

Fremgangsmåte

1. Start med å smelt smør slik st det får avkjøles på benken.
2. Lunk melken til den holder ca. 40 grader (litt mer enn fingervarmt) Dette er fordi vi bruker tørrgjær som ofte trenger litt mer varme.
3. Bland mel, tørrgjær, sukker og salt sammen i en bolle og tilsett den lunkede melken. Elt deigen med kjøkkenmaskin.
4. Undeveis i eltingen tilsettes smør og 1 egg.
5. La deigen heve til dobbel størrelse.
6. Slå deigen sammen. Jeg bruker en kjøkkenvekt dekket i plast (mindre oppvask) og veier opp mine rundstykker til ca 90 gram, da blir de like store. Om du foretrekker, rull dem til pølser og del opp i ca like store emner.
7. Sett de på bakepapir, alle på samme brett, og etterhev i 20 minutter.
8. Pensle med egg og strø på sesamfrø.
9. Stekes på 225 grader varmluft på nest nederste rille i ca. 15 minutter.
Vel bekomme😄

Loading content...