Verdens luftigste rundstykker er perfekte til søndagsfrokosten! Like luftige som de du får hos bakeren😍 Aller best fersk, like god fra fryseren😄 Disse er det lurt å bake dobbel oppskrift av, de forsvinner i et jafs. Tips: Vil du ha ferske rundstykker hele tiden, men orker ikke bake? Ta opp rundstykker fra fryseren kvelden før, sett ovnen på 150 grader og sleng dem inn i 5 minutter!
1 pk. tørrgjær
6,5 dl melk
125 g Bremykt
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker
1 kg hvetemel
1 egg til pensling.
Sesamfrø
1. Start med å smelt smør slik st det får avkjøles på benken.
2. Lunk melken til den holder ca. 40 grader (litt mer enn fingervarmt) Dette er fordi vi bruker tørrgjær som ofte trenger litt mer varme.
3. Bland mel, tørrgjær, sukker og salt sammen i en bolle og tilsett den lunkede melken. Elt deigen med kjøkkenmaskin.
4. Undeveis i eltingen tilsettes smør og 1 egg.
5. La deigen heve til dobbel størrelse.
6. Slå deigen sammen. Jeg bruker en kjøkkenvekt dekket i plast (mindre oppvask) og veier opp mine rundstykker til ca 90 gram, da blir de like store. Om du foretrekker, rull dem til pølser og del opp i ca like store emner.
7. Sett de på bakepapir, alle på samme brett, og etterhev i 20 minutter.
8. Pensle med egg og strø på sesamfrø.
9. Stekes på 225 grader varmluft på nest nederste rille i ca. 15 minutter.
Vel bekomme😄
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!