Bremykt Logo

Det beste med denne kaken er at den er laget med kulturmelk det gjør at den holder seg god og saftig lenge.

Ingredienser

KAKEN
7,5 dl Kulturmelk
3 ts Natron
600 g sukker
1 ss Kakao
6 ts Kanel (eller etter smak)
190 g smeltet Bremykt smør
600 g Hvetemel
GLASUR
375 g Melis
3 ts Vaniljesukker
1,5 ss Kakao
75 g smeltet Bremykt smør
6 ss ferdig laget kaffi

Fremgangsmåte

KAKE
1. Bland kulturmelk og natron, blandes godt
2. Bland så inn sukker, kakao og kanel
3. Tilsett smeltet Bremykt og bland godt inn i røra
4. Til slutt tilsettes hvetemel og blandes til en gjevn fin røre.
5. Smør en langpanne godt med smør og hell røra i formen.
6. Stekes på 180 grader i 30 min (sjekk med en strikkepinne om den er ferdig, hvis ikke stekes litt lenger, noen ovner bruker lenger steketid)
7. Avkjøl kaken før du legger på glasuren
GLASUR
1. Hell melis, vaniljesukker og kakao i en bolle, og bland sammen
2. Smelt Bremykt smør hell dette så inn i blandingen
3. Visp inn ferdiglaget kaffi og bland glasuren godt sammen.
4. Glasuren er nå klar til å møres på kaken
5. Nå kan du bruke fantasien med pynting, kos deg =)
HVIS MAN ØNSKER KAKEN I RUND FORM, SKAL MAN HALVERE OPPSKRIFTEN, STEKES DA PÅ 180 GRADER I 1 TIME.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!