Verdens beste sjokoladekake med hint av kanel

Det beste med denne kaken er at den er laget med kulturmelk det gjør at den holder seg god og saftig lenge.

Img 0752
14224710 635179603322920 5352203616769354733 n
Bente Lindseth Johansen

Verdens beste sjokoladekake spør du meg, en ekte favoritt kake! Har laget den til alle anledninger i mange år, passer like godt til hverdag og fest, hvis man har lyst på noe godt, ungene elsker å lage den da den ikke er så vanskelig.

Pynting er gøy, så her er det bare å leke seg med f.eks: kokos, nøtter, strøssel og forskjellige bær og frukter.

Temaer som jeg har laget kaken til: Jul, påske, Halloween, bursdag, fotballavslutning/fest og dåp
Husk, det er bare fantasien som setter grenser.
VELBEKOMME <3

Ingredienser

KAKEN
7,5 dl Kulturmelk
3 ts Natron
600 g sukker
1 ss Kakao
6 ts Kanel (eller etter smak)
190 g smeltet Bremykt smør
600 g Hvetemel

GLASUR
375 g Melis
3 ts Vaniljesukker
1,5 ss Kakao
75 g smeltet Bremykt smør
6 ss ferdig laget kaffi

Fremgangsmåte

KAKE
1. Bland kulturmelk og natron, blandes godt
2. Bland så inn sukker, kakao og kanel
3. Tilsett smeltet Bremykt og bland godt inn i røra
4. Til slutt tilsettes hvetemel og blandes til en gjevn fin røre.
5. Smør en langpanne godt med smør og hell røra i formen.
6. Stekes på 180 grader i 30 min (sjekk med en strikkepinne om den er ferdig, hvis ikke stekes litt lenger, noen ovner bruker lenger steketid)
7. Avkjøl kaken før du legger på glasuren

GLASUR
1. Hell melis, vaniljesukker og kakao i en bolle, og bland sammen
2. Smelt Bremykt smør hell dette så inn i blandingen
3. Visp inn ferdiglaget kaffi og bland glasuren godt sammen.
4. Glasuren er nå klar til å møres på kaken
5. Nå kan du bruke fantasien med pynting, kos deg =)

HVIS MAN ØNSKER KAKEN I RUND FORM, SKAL MAN HALVERE OPPSKRIFTEN, STEKES DA PÅ 180 GRADER I 1 TIME.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere