Glutenfri Rull mørk sjokolade kake

Glutenfri sjokolade kake med sjokolade og bringebær mous

Img 4669
Img 4590
Rose Majeed

Jeg lager den som porsjon kake også!

Dette er våres beste og enkleste hverdagslykke i årevis

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Kake
3 egg
75 gm sukker
1 Ts bakepulver
20 gm gluten frikakao
50 gm semper glutenfri mel

Krem
200 gm mørk eller melke sjokolade
50 gm fløte
50 gm Bremykt smør
2 eggehviter
4 plate gelatin

Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur: 220 grader, steketid: ca. 5-7 minutter
5. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.
Det gjør at kaken ikke fester seg.

Krem
1-Bløtlegg gelatinen i 4 ss kaldt vann
2-varm fløten til kokepunkt! Ikke kok! Så legge sjokolade biter over den varme fløten og la den smelte helt, bruk visp pr hånd! Ta ut gelatinen fra vannet og legg den i fløten.
3-Legg smør oppi fløteblandingen og visp PR hånd eller på maskinen og la det på benken for å bli kaldt!
Ikke i kjøleskap!
4-Visp eggehvit med noen dråper edikk og litt salt til det blir som marengs.
5-Bland forsiktig marengsen med kremen og fordel over hele avkjølte kaken.

-Brett kaken forsiktig og la den stivne i kjøleskapet!

Bringebær puddingkrem

Kjøp ferdig bringebær pudding blanding og følg opp fremgangsmåten

Fordel den som du ønsker øver kaken og pynt med bør.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere