Bremykt Logo

Saftig sjokoladekake med nydelig kinderkrem og sjokolade ganache

Ingredienser

Sjokoladekake:
125 g smør (Bremykt)
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver
Kinderkrem:
150g mykt smør
2 egg
400g melis
330 smeltet kinder maxi sjokolade
Sjokolade ganache:
100 gram mørk kokesjokolade
50 ml kremfløte
1 ss smør, romtemp. og mykt, helst Bremykt

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1.Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.
2.Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver.
3.Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.
4.Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner
Kinderkrem:
5. Pisk smøret og egget godt sammen, tilsett så melis.
6. Bland den smelta sjokoladen inn i smørkremen.
7. Smør på kinderkremen på den ene bunnen og legg på neste bunn og gjenta.
8. Dekk kaken med resten av kinderkremen.
Sett i kjøleskapet.
Sjokoladeganache:
9. Hakk sjokoladen. Del smøret i terninger.
10. Ha fløten i en liten kasserolle. Gi fløten et kort oppkok, og ta gryta av platen.
11. Ha sjokoladen oppi, og rør godt, til sjokoladen er smeltet. Rør inn smøret
12. Avkjøl til ganachen Har en «sprøytekonsistens» Hell den i en sprøytepose.
13. Dekk den kalde kaken med ganache og pynt med kinder sjokolade.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!