Bremykt Logo

En fantastisk god sjokoladekake pyntet med dekorative sjokolatebiter og appelsinbiter

Ingredienser

For bunnen:
30 g mel
1 ts bakepulver
100 g sukker
100 g mandel mel
skall av 1 sitron
3 egg
1 ss av peanøtsmør
30 g Bremykt
For fyll:
18 g gelatin
350 ml melk
5 eggeplommer
120 g sukker
200 ml kremfløte
250 ml Mascarpone kremost
80 ml appelsin likør
2 appelsiner
75 g bitter sjokolade
5 dråper Tabasco saus
For dekorasjon:
100 g sjokolade
50 g kakaopulver
1 appelsin

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 170 ° C.
Mandelmel brunes lett i stekepanne uten fett.
Visp Bremykt og sukker. Fortsett å vispe, bland melet med bakepulver, tilsett resten av ingrediensene og pisk alle ingrediensene 2 minutter med en mikser i høyeste hastighet til en jevn røre.
Ha røren i en smurt med Bremykt springform ca. 25 cm i diameter og sett den i en forvarmet ovn og stek i ca. 25 minutter.
Sjekk om bunnen er ferdig ved å stikke en tannpirk inn i den. Er den tørr er den ferdig. Sukkerbrødet avkjøles i formen.
Legg gelatin i kaldt vann. Kok melk.
Pisk eggeplommer, hell gradvis i varm melk. Tilsett gelatine og oppløs i en melkegul blanding og pisk kremen i et vannbad til kremen er avkjølt.
Pisk Mascarpone med sukker og appelsin likør. Tilsett kremfløte ​​og pisk litt mer. Tilsett den avkjølte kremen og bland forsiktig.
Vask appelsiner, rengjør, kutt den i tynne skiver.
Legg på bunnen halvparten av kremen ​​og en del av appelsinskivene.
Hakk sjokoladen og smelt den over et vannbad, tilsett Tabasco saus og hell i resten av kremen, tilsett resten av appelsinene og bland alt forsiktig.
Sjokoladekremen legges ut på den hvite kremen og blandes litt med en gaffel for å lage et marmor mønster.
Sett kaken kjøleskapet i minst 4 timer.
For å dekorere sjokoladekaken hakk sjokoladen og smelt den i et vannbad.
Legg et tynt sjokoladelag på bakpapiret og la det fryse.
Deretter bryter du sjokoladen i små stykker som drysses med kakao.
Stikk biter av den tynne sjokoladen av inn i kremen.
Vask appelsiner. Skjær i tynne skiver og pynt dem med kanten av kaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!