Sjokoladekake med kokos

Dette er en sikker vinner til kakelotteri, skole, barnebursdag med mer. Enkel og rask å lage.

Madelaine Norström

Denne oppskriften har jeg overtatt fra min mor. Den er alltid populær, luftig og god! Den kan skjæres opp og fryses i porsjonsbiter så har man noe til kaffe ved uventede besøk.

0 vurderinger
Skriv ut

Ingredienser

3dl sukker 4egg 1,5dl melk, 3dl vetemel, 1 teskje vaniljesukker, 1 teskje bakepulver, 1 spiseskje kakaopulver, 150gram smeltet bremykt. . . . Glasur :1dl kremfløte, 50 gram bremykt, 1 teskje vetemel, 3spiseskjeer kakaopulver, 2spiseskjeer sukker. Til strøssel:kokosflinger.

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker hvitt, bland mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker og rør inn i egg massen vekselvis med melken. Ha til sist i smeltet bremykt. Ha deigen i en velsmurt og strøet form, for eksempel en liten langpanne, 25*30cm. Stek i ovn ca20-30 minutter i 175_200grader, til kaken er gjennomstekt. Under tiden forberedes glasuren: Bland sammen alle ingrediensene i en kasserolle under oppvarming på lav varme, til glasuren sjuder og tykner litt. Hell og stryk ut glasuren over kaken når den er varm. Strø over kokosflinger.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift