Bremykt Logo

Verdens diggeste sjokoladekake med sjokoladekrem som smelter på tungen fylt med bringebær og bringebærsyltetøy

Ingredienser

Kaken:
100g romtemperert Bremykt
260 g sukker
2 egg
1/4 ts vaniljeekstrakt
45g kakaopulver
3/4 ts natron
3/4 ts bakepulver
en klype salt
170g hvetemel
1,6 dl helmelk
Glassur:
200 g siktet melis
75 g romtemperert Bremykt
30 g siktet kakopulver
150 g kald kremost
Fyll:
Bringebær
Noras røre bringebærsyltetøy (fra fysedisken)

Fremgangsmåte

1. Bland bremykt og sukker i en kjøkkenmaskin og kjør til du får en luftig og lett konsistens.
2. Tilsett ett egg av gangen og visp til alt er blandet
3. Tilsett kakaopulver, natron, bakepulver, salt og vaniljeekstrakt og rør inn til alt er blandet.
4. Tilsett halvparten av melet og bland inn med resten.
5. Tilsett all melken og rør inn.
6. Tilsett den siste halvdelen av melet og rør til alt er godt blandet.
Kaken stekes på 170 grader i ca en time og et kvarter i en form med liten diameter som er høy i kantene.
Glassur:
1. Bland melis, smør og kakaopulver i en kjøkkenmaskin til alt er blandet.
2. Tilsett all kremosten og kjør til alt er blandet.
3. Øk hastigheten på maskinen og bland sammen til glasuren er luftig, ca 2-3 minutter.
Når kaken er ferdig, og helt avkjølt, deler du den i to. Inni smører du et lag med sjokoladekrem, et lag med bringebærsyltetøy og dekker den ene delen med friske bringebær. Deretter setter du delene oppå hverandre igjen og smører inn hele kaken med sjokoladeglassuren (tykt godt lag).
Jeg liker å smøre tykt på, og ikke være så nøye med å få det rett og pent. Jeg liker det mer rustikk og klæsjer på med godis jeg syntes ser kult ut sammen. Personlig liker jeg å finne godteri og makroner som samsvarer i farger og som har forskjellig størrelse og høyde for å få til looken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!