Tiroler-kake
En perfekt kombinasjon mellom nøttekake og sjokoladekake, så man slipper å måtte velge bare én.
Den steikes i brødform og deles opp i skiver, så den tar liten plass i kjøleskapet om man skal sette den vekk.


Nina N
Med flere allergier i familie/omgangskrets hører det til sjeldenheten at jeg kan lage hverken sjokoladekake eller nøttekake. Elsket smaken når jeg smakte kaken første gang. En perfekt kombinasjon av begge deler!
Ingredienser
125 g bremykt
4 stk egg
1 klype salt
200 g sukker
120 g mel
2 ss bakepulver
200g hasselnøtter malte
50g hasselnøtter grovhakkede
150g mørk sjokolade
Fremgangsmåte
1. Rør smør, eggeplomme, salt og sukker kremet og hvitt.
2. Tilsett hasselnøttene og rør godt.
3. Bland mel og bakepulver og silt dette i.
4. Hakk og bland i sjokoladen.
5. Stivpisk eggehviten og fold den inn.
Steik kaken på over/undervarme 180° på nederste rille i 50-55 min.
La kaken kjøles ned i formen. Server med lett melisdryss og evt revet sjokolade/delte nøtter.
blir best med Bremykt