Tiroler-kake

En perfekt kombinasjon mellom nøttekake og sjokoladekake, så man slipper å måtte velge bare én.
Den steikes i brødform og deles opp i skiver, så den tar liten plass i kjøleskapet om man skal sette den vekk.

20180930 211308
Snapchat 1330368014
Nina N

Med flere allergier i familie/omgangskrets hører det til sjeldenheten at jeg kan lage hverken sjokoladekake eller nøttekake. Elsket smaken når jeg smakte kaken første gang. En perfekt kombinasjon av begge deler!

Ingredienser

125 g bremykt
4 stk egg
1 klype salt
200 g sukker
120 g mel
2 ss bakepulver
200g hasselnøtter malte
50g hasselnøtter grovhakkede
150g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

1. Rør smør, eggeplomme, salt og sukker kremet og hvitt.
2. Tilsett hasselnøttene og rør godt.
3. Bland mel og bakepulver og silt dette i.
4. Hakk og bland i sjokoladen.
5. Stivpisk eggehviten og fold den inn.

Steik kaken på over/undervarme 180° på nederste rille i 50-55 min.

La kaken kjøles ned i formen. Server med lett melisdryss og evt revet sjokolade/delte nøtter.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift