Bremykt Logo

Alltid en favoritt på kakebordet

Ingredienser

Bunn
200 g bremykt
3 egg
3 dl sukker
5,5 dl hvetemel
1 dl bakekakao
1/2 ss natron
1 ss vaniljesukker
2 dl kefir
Glasur
130 g smeltet bremykt
1 dl bakekakao
1 ss vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
Ca 5 dl melis

Fremgangsmåte

Oppskriften er til langpanne som måler 30 × 40 cm
Bunn
1. Smelt smøret, og pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Bland sammen det tørre .
3. Bland kefir i det smeltet bremykt og tilsett i eggedosisen vekselsvis med de tørre ingrediensene.
Stekes midt i ovnen på 180 g i ca 30 min. Sjekk med en bakenål om den er gjennomstekt.
Glasur
Bland alt i smeltet bremykt. Tilsett melisen litt og litt til ønsket konsistens. Prikk i kaken med gaffel, og fordel glasuren på kaka. Kaken kan være lunken, men ikke varm. Strø evt. over kokos eller annen pynt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!