Barnas beste sjokoladekake

Alltid en favoritt på kakebordet

Img 20181001 122007
Kim pham

Denne kaka serveres alltid i barnebursdag eller dugnader.

Ingredienser

Bunn

200 g bremykt

3 egg

3 dl sukker

5,5 dl hvetemel

1 dl bakekakao

1/2 ss natron

1 ss vaniljesukker

2 dl kefir

Glasur

130 g smeltet bremykt

1 dl bakekakao

1 ss vaniljesukker

3 ss sterk kaffe

Ca 5 dl melis

Fremgangsmåte

Oppskriften er til langpanne som måler 30 × 40 cm

Bunn

1. Smelt smøret, og pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Bland sammen det tørre .
3. Bland kefir i det smeltet bremykt og tilsett i eggedosisen vekselsvis med de tørre ingrediensene.

Stekes midt i ovnen på 180 g i ca 30 min. Sjekk med en bakenål om den er gjennomstekt.

Glasur
Bland alt i smeltet bremykt. Tilsett melisen litt og litt til ønsket konsistens. Prikk i kaken med gaffel, og fordel glasuren på kaka. Kaken kan være lunken, men ikke varm. Strø evt. over kokos eller annen pynt.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet