Bremykt Logo

Dette er min absolutt favorittkake. Har laget den flere ganger, og den blir alltid like populær. Jeg liker å steke den litt mindre enn originalt, da jeg syns den er best når den får litt brownie-konsistens.

Ingredienser

Kakebunn:
3 store egg
150 g sukker
75 g potetmel
3 ss hvetemel
3 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Sjokoladekrem:
150 g Bremykt smør
150 g lys kokesjokolade
200 g melis
2 egg
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1) Pisk tykk eggedosis av egg og sukker, tar ca 10-15 min.
2) Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend forsiktig inn i deigen, så ikke all luften blir slått ut.
3) Hell deigen i en rund form (22-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Bruker du 22 cm er det lurt og lage en kant med bakepapir rundt så det ikke renner over. Dette er hvis man vil ha en høy kake.
4) Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 35-45 minutter.
5) Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre lag.
Sjokoladekrem:
1) Smelt smøret til sjokoladekremen i en liten kjele, ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter.
2) La sjokoladen smelte i det varme smøret.
3) Bland inn melisen til den har løst seg opp, rør så i eggene.
4) Sett fyllet i kjøleskapet til avkjøling, og la den stå til den er helt kald. Gjerne over natten.
5) Stivpisk kremfløten og bland den forsiktig inn i den avkjølte sjokoladekremen.
6) Fordel fyllet mellom kakebunnene og over hele kaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!