Enkel sjokoladekake

Enkel sjokoladekake som alle liker og som alle klarer å lage.

Img 3120
Julie Holmberg

Denne oppskriften lærte jeg fra mamma, og hun er grunnen til at jeg startet med å bake.

Ingredienser

Sjokoladekake:
- 4 kopper hvitt sukker
- 4 kopper hvetemel
- 4 ts vaniljesukker
- 4 ts bakepulver
- 2 ss kakaopulver
- 2 kopper melk
- 5 egg
- 300 gram smeltet smør (bremykt)

Glasur:
- 1 pakke melis
- 2 ss kakaopulver
- 200 gram smeltet smør (bremykt)
- Litt kokt kaffe

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Bland alt det tørre
2. Smelt smør, og bland i melk, smør og egg i det tørre
3. Rør alt godt sammen
4. Ha røra i en stor langpanne med bakepapir, og stek på 175 grader på nederste rille i ca 50 minutter

Glasur:
1. Bland melis og kakaopulver
2. Smelt smør og bland sammen med melis og kakao
3. Blandingen vil nå være tørr og klumpete, rør inn kokt kaffe til glasuren blir myk og glatt

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet