Venninnesjokoladekake

Rask, enkel å lage og spise opp - og ikke minst smaker godt, - en sikker vinner!

Dqcyneg2rfwpkh29eze0iq
Dqcyneg2rfwpkh29eze0iq
Ninni Aarhus Tranum

Denne oppskriften fikk jeg av mine beste venninner for veldig mange år siden og den er blitt et fast innslag i alle bursdager, og andre sammenkomster i vår familie og hos venner. Det er den kaken jeg ofte har med meg når jeg skal i et hyggelig lag. Jeg har delt den med veldig mange da jeg ønsker at mange skal få gleden av å lage en enkel og god kake som "alle liker" store som små - selv uten masse sjokoladekrem på toppen!

Ingredienser

4 egg
2 dl. sukker
200 gr. Bremykt smør
200 gr. mørk kokesjokolade
2 1/2 dl. hvetemel
2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
(1 dl. grovhakkede valnøtter - kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, men du smelter sjokolade og smør sammen.
Rør inn den smeltede sjokolade/smørsausen i røren før du blander i de tørre ingrediensene. Kle bunnen på en 24.cm kakefom med bakepapir og smør kantene. Ha deretter røren i formen - stek kaken i 10-12 minutter ved 200 grader på varmluft.. Viktig at den ikke stekes for mye - den skal være skjelvene når den tas ut. Avkjøles. Kan oppevares i kjøleskapet til den skal nytes. Strø over melis, og pynkt gjerne med "pikekyss eller makroner" i glade farger sammen med litt friske bær. Kan også serveres med en bringebær eller jordbær coulis - og en kopp espresso!

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift