Sjokoladekake med friske bær

Dette er ei saftig og god sjokoladekake med fullkorn kveitemjøl. Ho smakar godt med friske bær.

Img 3565
Marit Røvang

Ingredienser

150 g Bremykt
3 dl brunt sukker
1 dl kveitemjøl
1 1/2 dl fullkorn kveitemjøl
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss kakaopulver
3 egg
1 dl varmt vatn
melis til pynt
friske bær

Fremgangsmåte

1. Smelt Bremykt og avkjøl det.
2. Bland saman alt det tørre.
3. Tilset smøret.
4. Ha i eitt egg om senn.
5. Rør inn det varme vatnet til slutt.
6. Hell røra i bakepapirkledd springform, ca 23 cm.
7. Steik kaka midt i omnen, ca 40 minutt, ved 175 grader C.
8. Avkjøl kaka.
9. Dryss gjerne over litt melis, før servering.
10. Pynt kaka med friske bær.
11. Server gjerne friske bær attåt også.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet