Bremykt Logo

En mektig og nydelig sjokoladekake

Ingredienser

Kakebunn:
400 g bremykt
4 ½ dl vann
30 gr. bakekakao
9 dl. hvetemel
4 ½ dl. hvitt sukker
4 ½ dl. brunt sukker
1 ts. salt
1 ts. natron
1 ts. bakepulver
4 egg
2 ½ dl. seterrømme
Fyll 1:
300 gr. valgfri sjokolade, f.eks. Smil
100 gr. bremykt
100 gr. kremfløte
100 gr. peanøtter
En klype havsalt
Fyll 2:
Piano vaniljekrem (eller hjemmelaget)
Ferske bringebær
Frosting:
400 gr. bremykt
200 gr. mørk kokesjokolade (gjerne 70%)
500 gr. melis
4 ts. vaniljesukker
3 ss melk
2 ss. sterk kaffi
2 eggeplommer

Fremgangsmåte

Kakebunn
1. Bland bremykt, vann og bakekakao i en kjele og gi det et oppkok.
2. Avkjøl
3. Bland inn hvetemel, sukker, salt og natron
4. I en egen bolle, pisk sammen egg og rømme
5. Rør inn eggeblandingen med resten av røren
Fordel røren i 3 runde former på 24cm. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 35-40min.
Fyll 1:
1. Smelt bremykt på lav varme
2. Tilsett sjokolade
3. Når all sjokoladen har smeltet, tilsetter du kremfløten
4. Sett til avkjøling
Frosting:
1. Smelt bremykt, sjokolade, melis og vaniljesukker i en kjele på lav(!) varme
2. Tilsett melk og kaffi
3. Avkjøl blandingen før du rører inn eggeplommene
4. Om blandingen skiller seg litt, setter du den 10minutter i fryseren, før du pisker den opp med en håndmikser
Montering:
1. Pass på at alle kakebunnene er godt avkjølt før du begynner monteringen av kaken
2. Dynk hvert lag med litt melk
3. I lag 1 bruker du fyll 1.
Smør raust utover, strø på peanøtter og havsalt
4. I lag 2 bruker du fyll 2.
Smør raust utover og legg på godt med bringebær
5. For best resultat, anbefaler jeg at du tar et tynt og jevn lag med frosting på kaken, slik at du får festet smulene. Sett kaken i kjøleskapet slik at dette laget får stivne, før du fortsetter med frostingen, og pynter etter ønske.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!