60'tallets sjokoladekake med romessens og lys sjokoladekrem ♫

Husker du sjokoladekaken med lys krem, som mor og bestemor lagde ? 💕

16123836 1855760371349181 2069207564087721984 n (2)
Edel Granerud Randgaard edelsmatvin.blogspot.no/

Denne gode kaken får meg til å tenke på fine barndomsminner 💓
Det fantes ikke så mye fint bakeutstyr før i tiden, men man kom langt med en gaffel !
Den kan med fordel lages dagen før servering, så den får satt seg !

Ingredienser

Kakebunn:
100 g Bremykt eller godt smør
300 g sukker
2 egg
3 ss bakekakao
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2,5 dl melk
Skall av en sitron
3-4 dråper romessens

Sjokoladekrem:
300 g melis
150 g Bremykt eller godt smør
3 eggeplommer
120 g kokesjokolade
6 ss sterk kaffe
1 ts vaniljesukker
Litt sitronsaft

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1. Rør smør og sukker hvitt.
2. Ha i eggene, ett om gangen.
3. Bland det tørre og rør inn i deigen vekselvis med melken, sitronskall og romessens.
4, Hell røren i en, smurt, rund kakeform, 25Ø med bakepapir i bunnen.
5. Stekes ved 180 grader i 45 minutter.
6. Avkjøles før den deles i 2 deler.

Sjokoladekrem:
1. Rør sammen melis, smør og eggeplommer.
2. Smelt sjokoladen i kaffen (jeg satt den 15 sekunder i mikrobølgeovnen) tilsett sjokoladen i smørkremen sammen med vaniljesukker og sitronsaft. (Er du veldig glad i rom, så kan du spandere på ett par dråper i kremen også)

Montering:
1. Del kakebunnen i 2 deler.
2. Legg på halvparten av sjokoladekremen.
3. Legg på den andre halvdelen av kaken og smør utover resten av kremen.
4. Lag mønster med en gaffel.
5. Sett kaken i kjøleskapet, gjerne natten over -så den får 'satt' seg.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift