Hardangerbrudens sjokoladedrøm

Saftig og nydelig sjokoladekake med kefir & ganach samt salt karamell

Img 6278
Img 6278
Elisabeth Tveiterås

Denne oppskkriften fikk jeg av min kjære pappa,som ikke er med oss mer. Denne er blitt servert i hjemmet i alle år & er like kjær og god hver gang.
Kaken er denne gangen pyntet opp som Hardangerbunad.

Ingredienser

5 egg
1 bx sæterrømme
4 dl vann
450 gr bremykt
8 ss kakao
9,5 dl hvetemel
5,5 dl sukker
2 ts natron
2 ts b pulver
2 ts v sukker
vaniljekrem
salt karamell
ganach

Fremgangsmåte

Smelt smør & bland godt sammen med kakao.
Tilsett så vann & gi et lett oppkok.
Ta deretter natron, mel, v.sukker, b.pulver & sukker og bland dette godt.
Ha så i rømme,bland godt. Bland deretter i 1 og 1 egg.
Tilsett så vann, smør/kakao blandingen.
Stekes i runde former.
175` ca 1,5 t.

Vaniljekrem,sjokolade ganach & salt karamell som fyll.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift