Sjokoladefondantkake med bringebær

Nydelig mørk sjokoladefondantkake serveres varm. Den har en myk kjerne og er fylt med friske bringebær. Anbefales med vaniljeis til. Er også god servert kald.

Dsc 0016
Hege Skigelstrand

Denne kaken slår alltid an i selskaper og andre feiringer. Jeg har arvet oppskriften fra min søster.

Ingredienser

250 gram mørk sjokolade (60-70%)
4 dl melis eller sukker
250 gram bremykt smør
4 egg
2 dl siktet hvetemel
4-6 SS fersk eller frossen bringebær

Fremgangsmåte

1. Smelt smør og sjokolade sammen. La dette kjøle seg litt ned.
2. Visp egg og melis/sukker sammen til eggedosis. Rør det sammen med sjokoladeblandingen.
3. Vend inn melet og rør til slutt inn bærene.
4. Ha blanding i en smurt 24 cm springform.
5. Stek kaken i 30min på 170 grader. Sjekk status med en trepinne. Kaken skal være rå i midten, men ferdigstekt rundt.
6. Ta kaken ut av ovnen, la den kjøle seg ned før du tar den ut av springforma.
7. Pynt gjerne med litt melisdryss og noen bær på toppen.
8. Kaken er klar for servering, gjerne med litt is.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift