Funky salt caramel og sjokoladekake

Supersaftig skokolade kake med karamell og sjokolade og mocca krem, med sjokolade lokk

Img 5527
André Frandsen

Min første suksessfulle egen lagde sjokolade kake oppskrift

Ingredienser

Kake
4 egg
4 1/2 dl sukker
250 gram smeltet bremykt
8 dl hvetemel
2 ss bakepulver
3 ss kakao
3 ss flytende karamellsaus
2 1/2 dl melk

Glasur
250 gram smeltet bremykt
5 ss kaffe
150 g mørk sjokolade
150 gram hvit sjokolade
400 g melis
1 vanilje stang (frø)
1 dl mørk karamellsaus

100 gram sjokolade til lokk - smeltes over vann bad

Fremgangsmåte

Kake
Pisk egg og sukker hvitt
Bland inn nedkjølt smeltet smør
Bland det tørre og det våte vekselvis
Og rør glatt.
Taes i 28 cm springform (smurt)
160 grader 35-50 minutter
Avkjøl på rist
Glasur
Smelt smør
Rør inn kaffe og karamellsaus
La sjokoladen smelte oppi
Visp inn vanilje og melis til glatt konsistens

Når kaken er avkjølt så helles den smeltede sjokoladen på toppen å bres uttover som ett lokk, bruk sprøyte pose å fordel krem i fine topper nyyyyt

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet