Himmelsk sjokoladekake

Den er uten egg, fantastisk saftig og god, og denne får jeg mange komplimenter for.

1203698c 3cd8 4171 8c22 4d35a68adc4b
Elisabeth Høstmælingen Holm

Denne har jeg hatt med på jobb, kollegaer har kommet med komplimenter flere dager etter og sagt hvor god den var.

Ingredienser

Kakebunn:
6 dl sukker
7 dl hvetemel
7,5 dl kefir
3 ss kakao
3 ts natron
100 g smeltet smør, gjerne Bremykt

Glasur:
250 g smør, gjerne Bremykt
1 pk melis
3 ss kakao
0,5 dl kaffe
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Bunnen:
Mål opp til bunnen, først det tørre, bland. Ha så i det våte. Bland alt godt sammen og ha i en langpanne. Stekes 200°C i 25 minutter.

Glasuren:
Ha alt i en kjele og smelt alt på svak varme mens du rører. Smør det over kakebunnen så fort bunnen er ute av ovnen og mens den fortsatt er varm. Pynt gjerne med ønsket strø.

Avkjøl kaken, ha den gjerne i kjøleskapet over natta. Bunnen tar til seg noe av glasuren og det blir supersaftig!

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet