Bremykt Logo

En himmelsk sjokoladekake som med sine 6 lag garantert blir den høyeste kaka på kakebordet. I tillegg til den majestetiske høyden så imponerer den også på smak, blant annet med sine to sjokoladekremer.♡

Ingredienser

Kakerøre:
♡300 gram hvetemel
♡120 gram bremykt
♡60 gram kokesjokolade
♡60 gram bakekakao
♡3 egg
♡300 gram sukker
♡2 1/2 dl melk
♡2 ss ferskpresset appelsinjuice
♡1 stor ts bakepulver
♡2 ta vaniljeessens
♡En liten klype salt
♡1 ta natron
Mokkakrem:
♡350-400 g melis
♡2 små ts vaniljeessens
♡2-3 ss bakekakao
♡1/2 ts sitronsaft
♡200 g romptemperert bremykt
♡Evt. En liten håndfull hakkede salte peanøtter
♡6 ss kald, sterk kaffe
Sjokoladefrosting:
♡120 gram dronningsjokolade (mørk kokesjokolade)
♡50 gram melkesjokolade
♡1/2 kg romtemperert bremykt
♡1 ts vaniljesukker
♡3-4 dl melis
♡50 gram bakekakao
♡Evt. 1 ss ferskpresset appelsinjuice
♡En liten klype flaksalt
♡Jordbær og/eller bringebær

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
♡Mål opp alle ingrediensene
♡Smelt smør og kokesjokolade sammen og avkjøl
♡Ha alt det tørre i en bakebolle
♡Gjerne varm opp melken til 37°c, eller la den stå på benken til den er romtemperert.
♡Tilsett melk og appelsinjuice i det tørre og visp godt til en klumpfri røre.
♡Tilsett et egg av gangen mens du fremdeles visper godt
♡Til slutt har du i sjokolade- og smørblandingen mens du visper til en glatt kakerøre.
♡Fordel røren på 3 kakeformer på 16 cm
♡Stek kakene midt i ovnen på 180°c i ca. 35
♡Sjekk at kakene er ferdigstekt og ta ut mens de avkjøler seg.
♡Når bunnene er ferdig avkjølt skjærer man av toppen (som har dannet seg i ovnen) på to av de tre bunnene. Den siste bunnen skal være på toppen av kaken, for å skape en rund form.
♡Alle bunnene deles, slik at man har 6 lavere bunner. Dynk gjerne bunnene med melk eller appelsinjuice
Sjokoladefrosting
♡Smelt sjokoladen sammen med appelsinjuicen og avkjøl.
♡Visp romtemperert bremykt sammen med melisen, vaniljesukkeret, flaksaltet og bakekakaoen i ca.5 minutter til den er luftig.
♡Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen i smørkremen og visp godt til den er luftig (pass på at sjokoladeblandingen er helt avkjølt).
Mokkakrem
♡Ha romtemperert smør i en bakebolle og visp, mens du har oppi resten av ingrediensene.
♡Pisk godt i minst 5 minutter for en luftig og glatt mokkakrem
♡Hvis det er ønskelig med salte peanøtter for krønsj og litt salt til å bryte med det søte, så hakker du en håndfull med peanøtter grovt, og vender inn i kremen med en slikkepott.
Sette sammen kaken:
♡Den første kakebunnen skal ha et lag med mokkakrem på.
♡Kakebunn nr 2 legges oppå, og over her skal vi ha sjojolafefrosting som vi brer over, før vi har litt bringebær godt over hele (pass på å få de litt nedi glasuren, slik at neste kakebunn sitter godt).
♡Kakebunn 3 legges oppå, og over denne skal et nytt lag med mokkakrem.
♡Kakebunn 4 legges oppå, og på den skal vi ha et nytt lag med sjokoladefrosting og litt oppskårede jordbær eller bringebær med.
♡Kakebunn 5 legges på, og her skal vi ha et nytt lag med mokkakrem.
♡Siste kakebunn legges på (kakebunnen som ikke har avskåret topp). Oppå her skal vi først smøre et tynt lag med sjokoladefrosting.
♡Ha sjokoladefrostingen i en sprøytepose med Wilton-tip 1b eller 1m. Lag rosemønster over hele kaken, før du evt. strør frysetørket bringebærstøv eller daimkuler/bær/annen valgfri pynt over kaken.
Tips: Hvis frostingene er litt bløte kan du la de stå litt kjølig slik at de setter seg litt. Man kan også justere tykkelsen med melis eller f.eks. melk.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!