Mørk sjokoladekake med plantemani

denne sjokoladekaken er dekket fra bunn til topp med smørkremblomster, den har blitt omtalt som en spiselig skulptur. Men selv om den er dekket av smørkrem er sjokoladekaken så mørk og kraftig at det blir en fantastisk smaksopplevelse.

A93b23c5 7458 417c 971b 793dcecd3611
Sara Bauer Zamecznik

Dette er en bursdagskake jeg lagde tilmeg selv i år. Det har vært ett turbulent år og jeg det eneste jeg ville på bursdagen min var å ha en helt fantastisk kake.

Ingredienser

Mørk Sjokoladekake

500 g sukker
350 g bremykt.
2 dl vann
Ca 3 dl rørosrømme
5 egg
150 g bakekakao
450 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron

Sjokoladesmørkrem

100g bremykt
150 gram melis
Ca 150 gram kakaopulver (må smakes til for å få riktig konsistens og smak)

Vanlig smørkrem
3-4 bokser med melis ( avhengig av hvor mange smørblomster )
100g bremykt (per 300g melis. )
2-3 spiseskjeer med havremelk
Gelfarge til smørkem (jeg brukte gul,blå rød og grønn, og blandet deretter de fargene jeg ville ha)

Fremgangsmåte

Begynn med smørblomstene, disse kan ta tid. Dette var første gang jeg lagde smørblomster og tok sikkert lenger tid enn de fleste.
Lagde omtrent mellom 70 og 80 smørblomster.

1. Først putt smør i en bolle og bland inn melis
2. Tilsett 2-3 spiseskjeer med havremelk og visp det med kjøkkenmaskin til det er luftig.
3. Ta det i 2-3 forskjellige boller og tilsett de fargene man ønsker.
4. Ta smørkemen i en pipingbag og lag smørblomster. Evt om man ønsker en morsom effekt ta først en stripe med en farge langs kanten i pipingbaggen før du fyller resten med en annen farge. Da får man en slags ombré effekt.
(5. om man ikke vet hvordan man lager smørblomster annefaler jeg å se på wilton sine turtorials på youtube)
6. Sett de i fryseren i en boks eller på brett fortløpende så de holder fasongen.
Ps. Smørkem tåler dårlig varme da mister det formen fort og blir også veldig oljete.

Sjokoladekake:

Forvarm ovnen på ovnen på 180 grader.
Du trenger også 2 rundtformer på ca 24 cm. Om man har litt mindre eller litt større går det også fint. Bare husk på å justere steketiden.

1. pisk brelett og sukker sammen til en luftig masse i en kjøkkenmaskin.
2. Ha kakao og vann i en bolle og miks det klumpfritt. Så tilsett rørosrømmen.
3. Visp egg i en bolle, og miks det tørre sammen i en annen.
4. Hell eggene sakte oppi smør og sukker massen. La kjøkkenmaskinen stå på lav hastighet.
5. Ha oppi kakaobøandingen og det tørre litt etter litt i kjøkkenmaskinen.
6. Fordell det i to smurte former og putt det i ovnen.
7. Stekes i ca 55 min. Sjekk med spisepinne om den er klar. Stikk i midten og litt på siden. Om den er er tør når du har stukket pinnen i er kaken ferdig.

Sjokoladesmørkrem.
1. Miks smør, melis og havremelk.
2. Tilsett kakao til den har riktig konsistens og smak.

Utsmykning:
1. Avskjøl kakene helt, er de varme smelter smørkremen.
2 put smørkrem på den nederste kaken og plaser den andre med oversiden ned. Så man får en ren og flat overflate.
3. Dekk resten med sjokoladesmørkrem.
4. Hent ut blomstene fra fryseren og dander dem på.
5. Server.

Obs....
denne kaken er ekstremt mektig og man trenger bare små stykker
Den holder seg bra over flere dager (sto i kjøleskapet uten plast i en uke uten og bli noe dårligere)
Holder til kanskje 10-15 stk pga av mektigheten.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet