Bremykt Logo

Denne sjokoladekaka er like sagtig og god på smak nylaga som den er etter ha stått i frysaren og vert teken opp❤️

Ingredienser

10 dl hvetemel
6,5 dl sukker
4 ss oboy
1 ss natron
1 ts bakepulver
150 gram smelta Bremykt
6,5 dl havremelk
Glasur;
250 gram smelta Bremykt
600 gram melis
2 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
3 ss kaffi ( eg brukar coop blå kaffi)

Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre i en bolle
(Mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, oboy, natron.)
2. Ha i det våte.
Smelta Bremykt, havremelk)
3. Først brukar eg ei tresleiv å blande røren med. På slutten brukar eg ein slikkepott for å lettare få blandet alt.
4.Ha røren i en langpanne.
5.Stekes deretter i ca 40 minutt på 175 grader. Eg brukar varmluft.
I min ovn er det 4 nivåer, da brukar eg nest nederste nivå.
6. Kjøl av i langpanneformen, gjerne over natten. Dekk til med kjøkkenhanduker.
7.Ha deretter på glasuren.
NYT!
Denne kan fryses ned og ta opp ved behov. Tiner raskt på kjøkkenbenken. Er like saftig fortsatt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!