Festkake

Dette er rett og slett en fest av en sjokoladekake og et herlig tilskudd til kakebordet.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Kakebunn:
200 g Bremykt
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
250 g mel
2 ts bakepulver
50 g bakekakao
3 dl fløte
1 dl melk

Sjokoladekrem:
200 g romtemperert Bremykt
300 g romtemperert kremost naturell
500 g melis
20 g bakekakao
1 ts vaniljesukker
2 ss sterk kaffe om du ønsker

Sjokoladepynt:
100 g 70% smeltet sjokolade (eller mer om du skulle ønske dette)

Fremgangsmåte

Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett ett og ett egg. Pisk godt mellom eggene. Deretter tilsettes det tørre (mel, bakepulver og kakao) og det våte (fløte og melk) om hverandre.

Røren fordele likt i to stk. former i str. 20 cm i diameter. Smør formene eller for innsiden (bunn og sider) med bakepapir og stek dem midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 - 45 minutter.

Avkjøles før kremen has på.

Pisk alt godt. Ha på kaken. Sett kaldt

Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøle den litt. Helles over kald smørkrem. Jeg anbefaler å bruke en sprøytepose til dette, for da har du mer kontroll på sjokoladen.

Toppes med friske bringebær, og ev. litt sjokoladebrekk.


Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere