Brownie- og bananblondie

To kaker i én: Brownies møter sin lyse motpart Blondie med et innslag av banan.

Tove holter brownie  og bananblondie ny pakning 2021
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Brownie:
200 g smeltet Bremykt
300 g mørk kokesjokolade 70%
4 egg
200 g brun farin
1 vaniljestang - frøene
100 g mel
½ ts bakepulver

Bananblondie:
200 g smeltet Bremykt
300 g hvit kokesjokolade
4 egg
100 g hvitt sukker
140 g mel
½ ts bakepulver
2 store modne bananer - moses

Fremgangsmåte

Kaken lages i en langpanne med to kakerører; en mørk og en lys.

Lag først Brownie-røren

Ta frøene ut av vaniljestangen. Smelt Bremykt med vanilje (frø og stang) oppi. Ta kjelen av varmen, fjern vaniljestangen og rør inn sjokoladen til den smelter.

Hell røren utover en bakepapirkledd langpanne.

Lag deretter Bananblondie-røren

Smelt Bremykt, ta kjelen av varmen og rør inn den hvite sjokoladen til den smelter.

Pisk egg og sukker godt, og rør inn sjokoladesmøret. Ha deretter i mel og bakepulver. Rør inn moste bananer til slutt.

Bland sammen rørene

Hell Bananblondie-røren over Brownie-røren, sånn hist og pist, og bland forsiktig med en gaffel eller annet redskap du har for hånden, slik at du får en marmorert effekt.

Stekes midt i ovnen på 170 grader i 30 minutter.


Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere