Dessertkake med hasselnøtter og sjokoladeglasur

En nydelig melfri sjokoladekake! En dessertkake laget med kokesjokolade og hasselnøtter, toppet med sjokoladeglasur som igjen er toppet med friske og syrlige bringebær, trenger vi å si mer? Her er det bare å nyte hver munnfull!

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Kake:
6 egg
1 ½ dl sukker
100 g mørk kokesjokolade
140 g hasselnøtter (kjørt fint i foodprosessor)

Sjokoladeglasur:
150 g Bremykt Original
100 g kokesjokolade
150 g melis
1 egg

Pynt:
250 g friske bringebær
Litt melis
Litt Bremykt til smøring av form

Fremgangsmåte

Kake:

Forvarm stekeovnen til 150 °C.

Skill eggene, pisk stiv eggedosis av eggeplommer og sukker.

Smelt sjokolade på svak varme over vannbad, bland med nøttene og deretter inn i eggedosisen.

Pisk eggehvitene til stivt skum og bland forsiktig inn.

Ha røra i smurt springform (ca. 22 cm), stek på nederste rille 40-45 minutter, til kaka så vidt er gjennomstekt. Avkjøl.

Sjokoladeglasur:

Smelt sammen Bremykt og sjokolade. Rør inn melis og tilslutt egg. Ikke la blandingen koke.

Smør sjokoladeblandingen forsiktig utover kaka, la det gjerne renne litt over kanten.

Pynt med masse deilige bringebær og ett lett dryss melis.

Tips:
Hasselnøttene kan også males på kvern.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere