Mørk sjokoladekake med Daimis

Etter en god middag er det alltid godt med en søt avslutning. Her er en knasende god kake man kan ha på lur i fryseren.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(12-14 porsjoner)

Mørk sjokoladekake:
200 g Bremykt Original
200 g mørk kokesjokolade
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel

Litt Bremykt til smøring av springform (ca.26 cm)

Daimis:
3 eggeplommer
50 g sukker
3 dl kremfløte, pisket til krem
1 dobbel Daim + 1 Daim til å drysse over isen.
1 ss sterk kaffe (kald)

Pynt:
1 dobbel Daim

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Forvarm stekeovnen til 175 °C.

Smelt Bremykt og sjokolade i en kjele på svak varme.

Skill egg, pisk eggehvitene stive. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

Bland vekselsvis smeltet sjokolade og hvetemel inn i eggedosisen. Vend tilslutt inn eggehvitene. Ha røra i smurt form og stek på nederste rille ca. 30-35 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke henge igjen deig. Avkjøl på rist.

Daimis:
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis, vend inn krem og Daim kuttet i mindre biter. Rør tilslutt inn kaffe. Ha blandingen over den avkjølte kakebunnen, dryss over litt ekstra Daim og sett i fryseren natten over. Pynt med Daim kuttet i litt store biter.

Tips:
Ta kaka ut fra fryseren og sett den i kjøleskapet en stund før servering, slik at isen får en god konsistens.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende