Luftig og saftig sjokoladekake

En klassisk, saftig sjokolade er aldri å forakte. Her har du en oppskrift som passer til alle anledninger fra barnebursdag til voksenfest.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Kake:
3 egg
300 g sukker
2 ts vaniljesukker
150 g flytende Bremykt
3 dl Kefir
200 g mel
30 g bakekakao
1 ts natron
1 ts bakepulver

Krem:
100 g flytende Bremykt
100 g smeltet 70% kokesjokolade
0,5 dl kaffe (hvor sterk overlater jeg til deg)
300 g melis
160 g sjokoladekremost (Philadelphia)
10 g bakekakao

Fremgangsmåte

Kake:
Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig - til sukkeret er løst opp. Tilsett Bremykt Flytende, Kefir og det tørre (mel, bakekakao, bakepulver og natron) om hverandre.

Røren fordeles i en bakepapirkledd eller godt smurt form og stekes midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter. Avkjøles før kremen has på.

Krem:
Pisk alle ingrediensene lyst. Fordeles på avkjølt kake, topp og kanter, men ikke inni.

Kaken kan pyntes med akkurat det du måtte ønske som eksempelvis bær eller strøssel, alt etter anledning.


Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift