Karamellbrownie med mascarponekrem

Brownies med smak av karamell, toppet med lys mascarponekrem og pyntet med bær i rødt og blått er garantert en slager på festbordet.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 16 porsjoner)

Karamellbrownie:
230 g Bremykt Mykere eller Bremykt Original
200 g mørk kokesjokolade
4 egg
350 g sukker
4 egg
2 ts vaniljeekstrakt
170 g hvetemel
En klype salt
100 g karamellfudge (fås kjøpt i smågodthylla), i små terninger

Mascarponekrem:
200 g Bremykt Original
1 ts vaniljeekstrakt
Ca. 100 gram melis
250 g mascarpone
200 g hvit sjokolade, smeltet og litt avkjølt

Til pynt:
Friske blåbær, jordbær og bringebær

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme.

Smør en liten langpanne (ca. 30 x 20 cm) med Bremykt. Strø med mel og dunk bort det overflødige.

Karamellbrownie:
Smelt Bremykt og sjokolade i en ildfast bolle over vannbad på svak varme. Pisk egg og sukker til en løs eggedosis, ha i vaniljeekstrakt. Rør forsiktig inn smeltet sjokolade og Bremykt, deretter hvetemel og salt. Hell røra i langpanna og fordel karamell over. Stek på midterste rille ca. 25-30 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig på den. Avkjøl.

Mascarponekrem:
Pisk Bremykt luftig, tilsett vaniljeekstrakt, melis og mascarpone, pisk godt sammen og tilsett litt og litt smeltet sjokolade. Pisk sammen til en luftig krem. Juster ev. med melis.

Legg kakebunnen på et passende kakefat, fordel kremen over og pynt med friske bær. Ha en flott feiring!

Tips:
Pass på at Bremykt og mascarpone har cirka lik temperatur, slik at kremen ikke sprekker.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Snart kårer vi vinneren av Norges beste bakst

31. oktober offentliggjøres de 10 finalistene. Vinneren kåres 5. november.