Bremykt Logo

En skikkelig sjokoladebombe av en kake slår aldri feil! Akkurat som denne saftige sjokoladekaken toppet med glasur av firkløversjokolade

Ingredienser

(ca. 20 porsjoner)
250 g Bremykt Original, smeltet og litt avkjølt
4 egg
400 g sukker
350 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
1 beger rømme (gjerne seterrømme)
Glasur:
150 g Bremykt Original
1 dl kremfløte
140 g melis
200 g firkløversjokolade

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme og gjør klar en langpanne (Ca. 35 x 25 cm), kledd med bakepapir.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland Bremykt inn i eggedosisen, bland de tørre ingrediensene, sikt over og bland vekselsvis med rømme.
Hell røra i langpanna og stek på midterste rille ca. 30-35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaka er ferdig stekt, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl.
Glasur:
Smelt Bremykt i en liten kjele, tilsett fløte og melis. Kok opp, rør godt og ta kjelen vekk fra varmen. Rør inn sjokoladen, avkjøl litt før den helles over kaka.
Tips:
Stikk gjerne små hull i sjokoladekaken med en trepinne slik at glasuren trekker godt inn.