Firkløver sjokoladekake

En skikkelig sjokoladebombe av en kake slår aldri feil! Akkurat som denne saftige sjokoladekaken toppet med glasur av firkløversjokolade

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 20 porsjoner)

250 g Bremykt Original, smeltet og litt avkjølt
4 egg
400 g sukker
350 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
1 beger rømme (gjerne seterrømme)

Glasur:
150 g Bremykt Original
1 dl kremfløte
140 g melis
200 g firkløversjokolade

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme og gjør klar en langpanne (Ca. 35 x 25 cm), kledd med bakepapir.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland Bremykt inn i eggedosisen, bland de tørre ingrediensene, sikt over og bland vekselsvis med rømme.

Hell røra i langpanna og stek på midterste rille ca. 30-35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaka er ferdig stekt, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl.

Glasur:
Smelt Bremykt i en liten kjele, tilsett fløte og melis. Kok opp, rør godt og ta kjelen vekk fra varmen. Rør inn sjokoladen, avkjøl litt før den helles over kaka.

Tips:
Stikk gjerne små hull i sjokoladekaken med en trepinne slik at glasuren trekker godt inn.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Snart kårer vi vinneren av Norges beste bakst

31. oktober offentliggjøres de 10 finalistene. Vinneren kåres 5. november.