Saftig kjelesjokoladekake

Kjelesjokoladekake er en rørende lett kake å lage. Alle ingrediensene til sjokoladekaken blandes nemlig i en kjele og det samme for glasuren. Pynt med sesongens bær, spiselige blomster eller urter.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(3 kaker eller en stor langpanne)

Sjokoladekake:
350 g Bremykt Original eller Bremykt Mykere
2 ½ dl melk
2 dl kaffe (litt sterk)
60 g bakekakao
4 store egg (romtemperert)
500 g hvetemel
675 g sukker
1 ½ ts natron
1 ts bakepulver
1 ts maldonsalt
1 beger seterømme

Glasur:
150 g Bremykt Mykere
Ca. 6 dl melis
4 ss kakao
5 ss kaffe
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 170 ˚C. Smør 3 springformer (20 cm) eller en stor langpanne.

Sjokoladekake:
Ha Bremykt, melk, kaffe og kakao i en kjele, kok opp og avkjøl ca. 10 minutter. Visp inn egg, de tørre ingrediensene og tilslutt rømme. Hell røra i ønsket form og stek på midterste rille 30 – 50 minutter, avhengig av hvilken form du bruker. Sjekk gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl.

Glasur:
Smelt Bremykt i en liten kjele og rør inn resten av ingrediensene. Tilsett evt. mer melis dersom du ønsker en tykkere glasur.

Dersom du lager glasur til 3 kaker, beregn litt ekstra dersom du vil ha et tykt lag. Pynt med sesongens bær og spiselige blomster eller helt enkelt litt kakestrøssel.

Tips:
Kaka egner seg godt til frysing.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere