Saftig kjelesjokoladekake

Kjelesjokoladekake er en rørende lett kake å lage. Alle ingrediensene til sjokoladekaken blandes nemlig i en kjele og det samme for glasuren. Pynt med sesongens bær, spiselige blomster eller urter.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(3 kaker eller en stor langpanne)

Sjokoladekake:
350 g Bremykt Original eller Bremykt Mykere
2 ½ dl melk
2 dl kaffe (litt sterk)
60 g bakekakao
4 store egg (romtemperert)
500 g hvetemel
675 g sukker
1 ½ ts natron
1 ts bakepulver
1 ts maldonsalt
1 beger seterømme

Glasur:
150 g Bremykt Mykere
Ca. 6 dl melis
4 ss kakao
5 ss kaffe
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 170 ˚C. Smør 3 springformer (20 cm) eller en stor langpanne.

Sjokoladekake:
Ha Bremykt, melk, kaffe og kakao i en kjele, kok opp og avkjøl ca. 10 minutter. Visp inn egg, de tørre ingrediensene og tilslutt rømme. Hell røra i ønsket form og stek på midterste rille 30 – 50 minutter, avhengig av hvilken form du bruker. Sjekk gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl.

Glasur:
Smelt Bremykt i en liten kjele og rør inn resten av ingrediensene. Tilsett evt. mer melis dersom du ønsker en tykkere glasur.

Dersom du lager glasur til 3 kaker, beregn litt ekstra dersom du vil ha et tykt lag. Pynt med sesongens bær og spiselige blomster eller helt enkelt litt kakestrøssel.

Tips:
Kaka egner seg godt til frysing.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift