Konfektkake

Dette er en svært enkel konfektkake, og dette til tross for at den har to lag. Holder lenge i kjøleskap. En favorittdessert som kan kombineres med mye ulik tilbehør.

9d1b5b39 abb0 4fbf 98cc a589e72a5fdb
034 jane 38
Jane Xia

En favorittdessert for store og små.

Ingredienser

Kakebunn, springform 22-24 cm
100 g smeltet Bremykt
2 egg
2 dl sukker
1,5 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
5 ss siktet kakaopulver

Topping
1 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ss lys sirup
50 g mørk kokesjokolade 70 %
25 g Bremykt

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1. Smelt Bremykt på lav varme
2. Pisk egg og sukker i en bolle for hånd i et par minutter
3. Sikt i kakao og vaniljesukker, rør til blandingen er jevn
4. Sikt i hvetemel og smeltet smør. Smøret kan være varmt.
5. Rør fort og ha røren over i en rund form, 22-24 cm
6. Stekes på 175 grader i 15-20 min. Ovnen skal være varm når formen settes inn.

Topping
1. Varm opp fløte, sukker og sirup, og rør til sukkeret er oppløst.
2. Hakk kokesjokolade, og rør inn i den varme fløteblandingen til sjokoladen er smeltet.
3. Småkok under omrøring i ca 10 min, til den begynner å tykne.
4. Ta kjelen av platen og rør i Bremykt.
5. Når blandingen er jevnt blandet og glinsende, helles dette over kaken.
6. La stå i kjøleskap i et par timer til toppingen har fått satt seg, men kaken smaker best i romtemperatur.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet