Hjerte sjokoladekake

I denne sjokoladekaken brukes kefir, noe som gjør den ekstra god og saftig.

Img 20190417 173353 213
Aud

Ingredienser

300 g bremykt smør
4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
7 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ts natron
6 dl kefir

Glasur:
250 g smør
500 g melis
3 ss kakao
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1. Smelt og avkjøl smøret.
2. Lag eggedosis av egg og sukker.
3. Bland smøret i eggedosisen.
4. Bland sammen de tørre ingrediensene.
5. Rør inn vekselsvis det tørre og kefiren i eggedosisen.
6. Hell deigen i en hjerteform eller vanlig form.
7. stek kaken på 200°C i 20 minutter.
8. Pisk smør og melis til smørkrem.
9. Bland i kakao, kaffe og vaniljesukker.
10. Glasuren smøres utover kaken når den er avkjølt.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende