Bremykt Logo

Saftig og god sjokoladekake med frisk jordbærmousse.Kaken som alle spør etter oppskriften på!

Ingredienser

Kakebunn:
230 gr bremykt
350 gr sukker
4 egg (romtemperert)
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
80 gr bakekakao
380 gr hvetemel
3,5 dl kulturmelk
1-2 ss kald kaffe
Hvit sjokolade smørkrem:
500 gr bremykt
1 pk melis
200 gr hvit sjokolade
Sprøytepose
Jordbær mousse:
200 gr frosne jordbær
100 gr sukker
1 ss lime saft
1 ts vaniljesukker
1 pk jordbærgele
3 dl kremfløte
Sjokolade ganache:
100 gr mørk sjokolade
1 dl kremfløte
Pyntes som en selv ønsker, men fint når utsiden gjenspeiler innsiden, jordbær!!

Fremgangsmåte

Varm stekeovnen opp til 175 grader.
Smør en springform (25 cm) med bremykt og sett til side.
Ha egg, bremykt, melis og bakepulver i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i ca 2 min.
Tilsett så bakekakao. Bland godt. Ha i hvetemel og tilsett kulturmelk i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Til slutt har du i litt kaffe.
Hell røren over i en smurt springform. Stekes i ca 1 time.
Nå kan du lage jordbær mousse:
Kok jordbær, sukker og lime saft i en kjele. Mos jordbærene. Hell den varme blandingen over i en bolle og tilsett jordbærgele og vaniljesukker. Bland og sett kaldt. Skal kun kjøles, ikke stivne.
Visp kremfløte til krem og bland i jordbærg gele blandingen når den er avkjølt.
Hvit sjokolade smørkrem:
Bremykt og melis piskes hvitt. Tilsett smelta hvit sjokolade.
Ha litt av blandingen i en sprøytepose.
Avkjøl kakebunn på rist og del i to. Dynk den ene halvdelen med noen ss melk.
Lag en DIK (en ring med hvit sjokolade smørkrem) rundt kakebunner og sett kaldt noen minutter så den stivner.
Hell jordbær mousse inni denne ringen og legg den andre kakebunnen over. Smør opp med hvit sjokoladekrem og fjern overflødig med en spatula.
Sjokolade ganache:
Kok fløte og hell over mørk sjokolade i en skål. Avkjøl noe.
Lag en drip-effekt med å helle ganache med en spiseskje langs kanten, rundt hele kaken.
Pynt med friske jordbær, sukkerperler og det du måtte ønske!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!