Saftig sjokoladekake

Kaken er uten egg og med hvitvins eddik og natron. Super enkelt å lage røren og så smaker den deilig saftig, minner litt om brownie i konsistens.

8
Lise Gimre spiselise.no

Ingredienser

6 dl hvetemel
4 dl sukker
5 ss kakao
4 ts vaniljesukker
2 ts salt
4 ts natron
2 ss hvitvins eddik
125 gram bremykt smeltet
4 dl vann

Sjokoladekrem:
250 gram bremykt
500 gram melis
4-6 ss kakao
2 ts vaniljesukker
6 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte

Kake:
Sikt de tørre ingrediensene i en stor bolle.
Ha på eddiken, smøret og hell vannet over det hele.
Rør til vel blandet.
Stek i smurt form 20-22 cm midt i ovnen ved 150 grader i ca 1 time.

Krem:
Rør sammen smøret og de tørre ingrediensene.
Ha i væsken, bland den inn, og kjør i kjøkkenmaskin en stund til kremen er lett og fin.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende