Bokstavkake av sjokolade

Denne kaken er den perfekte sjokoladekaken, med to lag saftig sjokoladekake og to lag myk sjokoladekrem. Kaken er skåret ut i bokstaver fra én langpanne og pyntet med alt man finner i skapet ❤ en veldig enkel kake som gjør mye ut av seg på kakebordet 🎀

20191013 185823
Henriette Borgund

Denne kaken lagde vi til Åses navnefest og den gjorde seg helt fantastisk på kakebordet og ble en hit blant både store og små 💝

Ingredienser

Langpannekake:
350 gram Sukker
3 Egg
200 Bremykt
200 gram Hvetemel
50 gram Kakao
1 ts Bakepulver
1 ss Espressopulver

Sjokoladekrem:
100 gram Melkesjokolade
50 gram Kokesjokolade
150 gram Bremykt
125 gram Melis

Pynt:
Makroner
Økologiske roser
Pikekyss
Lakriskuler
Bær
Eller eventuelt det du måtte ha for hånden som setter litt farge og kontrast.

Fremgangsmåte

Lanpannekake:
Visp sukker og egg til eggedosis. Sikt hvetemel, kakao, espressopulver og bakepulver i eggedosisen og vend inn romtemperert og myk Bremykt. Ha over i en langpanne og stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Til alle tre bokstavene måtte jeg lage kaken to ganger, men til en bokstav er det nok med å dele kaken i to vertikalt på midten og bruke den ene delen til bunnen og en til toppen

Sjokoladekrem:
Smelt sjokoladen på laveste temperatur i en kjele eller i vannbad. Avkjøl sjokoladen, men ikke så den stivner. Visp Bremykt og melis hvitt og hell sjokoladen oppi, rør sammen. Ta alt i en sprøytepose og sprøyt små tupper i to lag på sjokoladekaken. Her lagde jeg også dobbel oppskrift for å få nok til alle bokstavene.

Pynt:
Finn frem det du har liggende av fargerik pynt som kan sette litt farge og kontrast på kaken 🎀🥳

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere