Sjokoladekake

En syndig, fyldig og tung sjokoladekake - smekkfull av godsaker!

Img 2839
Helle K Bakkeland hellesfoodstory.com/

Denne lagde jeg til en venninne som skulle ha vinkveld. Hun skulle servere noen gode, gamle rødviner og trengte noe med litt tyngde. Jeg hadde gått og tenkt på at sjokolade og lakris er en god kombo, og da ble det denne!

Ingredienser

Kake:
150 gram bremykt
1 dl espresso kaffe
75 gram muscovado sukker
200 gram sukker
200 gram mørk sjokolade (70%), hakket
160 gram hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 egg
75 gram rømme

Portvins-sirup:
1 dl vann
100 gram sukker
1 dl portvin

Glasur:
1,5 dl fløte
20 gram usaltet smør
180 gram mørk sjokolade 70%
3 ts lakrispulver

Fremgangsmåte

Kake: Smelt smøret og tilsett brunt sukker, vanlig hvitt sukker og espresso. Ta kjelen av varmen, rør til sukkeret er oppløst og ha i sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet og godt blandet.
Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, bland sammen rømme og egg i en annen bolle. Bland alt sammen forsiktig, men godt. Smør ei form eller dekk den med bakepapir. Stek kaken på 160 grader i ca 1 time. Trykk lett på toppen av kaken for å sjekke om den er ferdig, hvis den fjærer litt som en svamp er den ferdig stekt.
Snu kaken opp ned når den er ferdig og ha den tilbake i forma, da beholder du all fuktighet i kaka.

Portvinssirup:
Ha alle ingrediensene i en kjele, kok til sukkeret er oppløst og avkjøl. Sett den avkjølte kaken på en rist og dynk den godt med portvins-sirupen.

Glasur:
Hakk sjokoladen i biter. Kok opp fløten og ta kjelen av varmen. Bland inn sjokoladen og lakrispulveret. Rør til alt er smeltet. Tilsett smøret og rør til glasuren er lekker og blank. Blir landingen for tykk, har du i litt mer fløte.
Ta kaka ut av formen og legg den på en rist. Hell over glasuren og fordel godt over hele kaken. Pynt gjerne med friske eller frosne bær. Server når glasuren har stivnet.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende