Bremykt Logo

Saftig, mørk sjokoladekake som smelter i munnen.

Ingredienser

Sjokoladekake:
400 gram Bremykt
4,5 dl sterk kaffe
8 ss bakekakao
9 dl sukker
1 beger lettrømme
4 egg
2 ts natron
1 ts salt
9 dl hvetemel
Melkesjokoladekrem:
200 gram Bremykt
500 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 egg
200 gram melkesjokolade

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Bremykt, vann og bakekakao varmes opp i kjele.
2. tilsett sukker og rør til det er smeltet
3. Nå kan du enten helle over i en større bolle, eller fortsette å lage røren i kjelen hvis du har tatt stor nok kjele.
4. tilsett lettrømme, egg, natron, salt og hvetemel og rør godt alt sammen.
Hell røren i en stor langpanne, stekes midt i ovn ved 180 grader i 30-40 min. Kaken er ferdig når du forsiktig legger hånda på midten og kjenner at den er fast.
Melkesjokoladekrem:
1. pisk Bremykt, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin i ca 5 min.
2. tilsett egg, ett om gangen
3. tilsett smeltet sjokolade ( du kan smelte enten i vannbad eller i mikrobølgeovn, jeg bruker sistnevnte)
4. pisk til det blir en jevn røre.
5. avkjøl i kjøleskap i ca 30 min.
Når kaken er avkjølt kan du ha på melkesjokoladekremen. Jeg pleier å smøre først et tynt lag over hele kaka, før jeg pynter med roser eller lignende med en tip ( ofte 1M).
Kaken kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet, smaker best om den får stått i romtemperatur noen minutter før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!