Saftig langpanne sjokoladekake med et hint av kaffe.

Saftig, mørk sjokoladekake som smelter i munnen.

Sjokoladekake
Mona Jørandli

Ingredienser

Sjokoladekake:
400 gram Bremykt
4,5 dl sterk kaffe
8 ss bakekakao
9 dl sukker
1 beger lettrømme
4 egg
2 ts natron
1 ts salt
9 dl hvetemel

Melkesjokoladekrem:
200 gram Bremykt
500 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 egg
200 gram melkesjokolade

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Bremykt, vann og bakekakao varmes opp i kjele.
2. tilsett sukker og rør til det er smeltet
3. Nå kan du enten helle over i en større bolle, eller fortsette å lage røren i kjelen hvis du har tatt stor nok kjele.
4. tilsett lettrømme, egg, natron, salt og hvetemel og rør godt alt sammen.

Hell røren i en stor langpanne, stekes midt i ovn ved 180 grader i 30-40 min. Kaken er ferdig når du forsiktig legger hånda på midten og kjenner at den er fast.

Melkesjokoladekrem:
1. pisk Bremykt, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin i ca 5 min.
2. tilsett egg, ett om gangen
3. tilsett smeltet sjokolade ( du kan smelte enten i vannbad eller i mikrobølgeovn, jeg bruker sistnevnte)
4. pisk til det blir en jevn røre.
5. avkjøl i kjøleskap i ca 30 min.

Når kaken er avkjølt kan du ha på melkesjokoladekremen. Jeg pleier å smøre først et tynt lag over hele kaka, før jeg pynter med roser eller lignende med en tip ( ofte 1M).

Kaken kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet, smaker best om den får stått i romtemperatur noen minutter før servering.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere