Sjokoladekake med bløt kjerne og Earl Gray kremost

Deilig myk konfektkake! Kaken skal være myk i midten så pass på steketiden! En klatt kremost med Earl Gray er en super balanse mot den mørke sjokoladekaken.

Ønskes en mildere sjokoladesmak kan kokesjokolade godt byttes ut med melkesjokolade.

4268f878 b381 4d5d ac87 4d59041f3f86
Jill

Ingredienser

2 plater mørk kokesjokolade (70 %)
200 g Bremykt
4 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Kremost
100 g Philadelphia
50 g Bremykt
2 poser Earl Gray-te
1 ts vaniljesukker
150 g melis

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bruk en rund form, 24 cm i diameter, stek på 225 grader i 12-15 minutter (heller for lite enn for mye!) Avkjøl helt, gjerne i kjøleskap over natten.

Kremost
Smelt smøret, legg i to poser te og la trekke i 5-7 minutter. Klem ut så mye væske av posene som du klarer når de har trukket ferdig. Sett smøret i kjøleskapet til det stivner igjen.

Når smøret ikke lenger er flytende; rør sammen mykt smør, vaniljesukker og melis. Ha oppi Philadelphia og pisk glasuren jevn og klumpefri.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet