Sjokoladekake med karamell saus og mye mer.

Den beste sjokoladekaken med karamell saus som gir den en utrolig smak. Den bare smelter på tungen

20191020 235752
Abodunde Togun Kakemoro-Fun cakes/instagram

Jeg laget kaken til ei venninnas bryllup for 4 år siden for det første gang. Alle likte den og ba meg om oppskriften. Siden har den vært min signatur sjokoladekaken

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

3 egg
4 dl sukker
225 g bremykt
1 ts vanilje ekstrakt
2 ss karamell saus
1/2 ts rom essens
1 ts bakepulver
2 ts natron
2 dl kaffe
1 dl kakao pulver
5.3 dl hvetemel

Vaniljesmørkrem
500 g melis
300 g bremykt
2 ts vanilje ekstrakt
2 ss melk

Pynt:
Makroner
Vaniljesmørkrem
Revet mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 ˚C. Smør to springformer (18 cm) med Bremykt og kle bunnen med bakepapir

Pisk sammen Bremykt og sukker til det er luftig (ca. 10 minutter). Skrap blandingen ned fra sidene. Tilsett egg, pisk godt. Bland inn de tørre ingrediensene, kaffe, karamell saus, rom essens og vaniljeekstrakt. Bland sammen til en glatt røre. Fordel røra på to former og stek på midterste rille ca. 60 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl kakene ca. 15 minutter i forma, før de snus over på risten

Bland sammen alle ingrediensene til vaniljesmørkremen og smør den mellom lagene og over den kalde kaken. Pynt til slutt

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere