Halloween dirt cake

En skremmende enkel sjokoladekake til Halloween eller bursdag?

2019 bk haloweenkake mykere
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

ca. 8- 10 porsjoner.

Bunn:
1 dl Bremykt flytende
1 ½ dl sukker
2 egg
1 dl hvetemel
3 ½ ss O´boy (evt. Nesquik)
2 ts vaniljesukker

Oreokrem:
50 g Bremykt Mykere (eller Bremykt Original)
100 g kremost (naturell), romtemperert
150 g melis
1 ½ dl kremfløte
½ pk Oreo, grovhakket

Kakejord:
1 pk Oreo

Pynt:
Godterislanger

Til servering:
Jordbærsaus

Kle bunnen av en springform (20 cm) med bakepapir, smør kantene med Bremykt.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Forvarm stekeovnen til 175 ˚C. Visp sammen Bremykt, egg og sukker i en bolle. Tilsett de tørre ingrediensene, visp til en glatt røre og hell i forma. Stek på midterste rille ca.15 minutter til kaka så vidt er gjennomstekt. Avkjøl.

Oreokrem:
Visp sammen Bremykt (romtemperert), kremost, melis og vaniljesukker til det er luftig. Pisk fløten litt stiv og vend inn. Rør inn hakket oreo.

Kakejord:
Skrap av fyllet på kjeksene, ha de i en foodprosessor og kjør til en jevn smuldrede masse, ala jord.

Slik setter du sammen kaken:
Legg brownien på ønsket fat, ha over oreokrem, legg godterislanger over kremen og dryss tilslutt over kakejord. Server med jordbærsaus for en ekstra skummel og ekkel kake.

Tips:
Har du ikke foodprosessor? Ha kjeksen i en pose, legg et kjøkkenhåndklede rundt og knus kjeksen med kjevle, hammer eller en litt tung kjele.

Oreo kan erstattes med annen type sjokoladekjeks.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet