Brownie med smak av Baileys

Brownies med smak av Baileys er en deilig kake som passer ypperlig til en fristende dessert, toppet med nøttemarengs er den vanskelig å motstå.

2020 01 brownies baileys
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 10 porsjoner)

Brownie:
200 g Bremykt Original, smeltet og avkjølt
280 g sukker
60 g kakao
100 g hvetemel
En klype salt
3 store egg (romtemperert)
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl Baileys

Nøttemarengs:
120 g eggehvite (av ca. 4 egg)
120 g sukker
3-4 ss hasselnøtter, grovhakkede

Forvarm stekeovnen til 160 ˚C, over og undervarme. Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir.

Fremgangsmåte

Brownie:
Bland sammen de tørre ingrediensene, rør inn smeltet Bremykt, egg, vaniljeekstrakt og Baileys. Fordel røra i langpanna og stek på nest nederste rille ca. 30 minutter, test med en kakepinne, kaka skal så vidt være gjennomstekt. Avkjøl og del i firkanter.

Nøttemarengs:
Forvarm stekeovnen til 120 ˚C, under og overvarme. Kle et stekebrett med bakepapir. Pisk eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker, pisk til en glatt og blank marengs. Fordel marengsen i et tykt lag over bakepapiret, dryss hasselnøtter over. Stek marengsen ca. 1 – 1 ½ time til den er sprø. Sjekk av og til.

Avkjøl og bryt i litt store biter som legges på et stykke brownie. Server gjerne med friske jordbær og vaniljeis.

Tips:
Tilsett gjerne 2 dl valnøtter i røra, dersom du ønsker litt ekstra krønsj.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere