Israelkake med marmorert sjokoladepynt

Israelkake er en kake med nydelig smaker og en fantastisk konsistens med tre deilige lag bestående av sjokoladebunn, karamellfromasj og sjokoladeglasur. Glutenfri er den i tillegg. Vi har laget vår egen vri med pynt av marmorert sjokolade.

2020 ns israelkake
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 12 porsjoner)

Sjokoladebunn:
6 egg, skilt til eggehvite og plommer
50 g sukker (les fremgangsmåten nøye)
1 pk sjokoladepudding pulver

Karamellfromasj:
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
3 dl seterrømme
60 g sukker
1 pk karamellpudding pulver

Sjokoladeglasur:
50 g Bremykt Original
50 g vann
75 g sukker
25 g kakao
100 g mørk kokesjokolade

Marmorert sjokoladepynt:
50 g hvit kokesjokolade
100 g mørk kokesjokolade

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme.

Kle bunnen av en springform (26 cm) med bakepapir, smør kantene med smeltet Bremykt. Har du en form med kakefat i bunn, er det supert å bruke til denne oppskriften da bunnen er litt flytende. Ev. tett rundt springform med aluminiumsfolie.

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn:
Pisk eggehvitene og 2/3 av sukkeret til myk marengs. Pisk inn sjokoladepudding pulver, deretter en eggeplomme av gangen og til slutt resten av sukkeret. Pisk sammen til det er godt blandet. Hell røra i springforma og stek kakebunnen på midterste rille, 15-20 minutter. Den skal være litt løs i midten, så ikke bli fristet til lengre steketid, da blir bunnen hard. Avkjøl og sett kakebunnen minst 1 time i kjøleskapet før fromasjen has over (bunnen synker litt sammen ved avkjøling).

Karamellfromasj:
Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem. Pisk inn rømme, sukker og deretter karamellpudding pulveret. Pisk til det er godt blandet, men ikke så lenge at kremen skiller seg. Hell over sjokoladebunnen, stryk utover til et jevnt lag og sett kjølig minst 4 timer, gjerne natten over.

Sjokoladeglasur:
Ha Bremykt, vann, sukker og kakao i en liten kjele, varm opp til Bremykt så vidt begynner å smelte. Tilsett sjokolade og la det smelte sammen på svak varme. Rør til en glatt glasur og avkjøl til den er lun. Hell over karamellfromasjen og sett kjølig mist 2 timer til glasuren har stivnet.

Marmorert sjokoladepynt:
Knekk opp og smelt hvit sjokolade og mørk sjokolade i to forskjellige boller, over vannbad på svak varme. Hell hvit sjokolade i den mørke og rør bittelitt rundt med en skje. Hell sjokoladen på et iskaldt brett eller annet flatt underlag (sett det i fryseren en stund før bruk) og bre sjokoladen jevnt utover. Sett kjølig til sjokoladen er stiv. Ta ut i romtemperatur og lag sjokoladepynt ved å skyve en skarp kniv forsiktig over sjokoladen til krøller eller litt store sjokoladeflak. Prøv deg litt frem til sjokoladene er god å jobbe med.

Skjær forsiktig rundt kanten av kakeforma med en tynn skarp kniv, ta av kakeringen og pynt kaka med den marmorerte sjokoladen.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere