Sjokoladekake bakt med kjærlighet

Oppskriften er til en rund form (24 cm)/liten hjerteform.

Pb230027
Ina

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

120 g brekykt smør
1dl vann
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
3 egg
200 g sukker
125 g hvetemel

Smørkrem:
220 g bremykt smør
700 g melis
6 ss kakao
1 ts vaniljesukker
3 ss kaffe

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele.
Bland inn kakao, vaniljesukker og vann.
Avkjøl blandingen noe, og rør inn eggene.
Hell alt over i en bakebolle.
Bland sammen sukker, mel og bakepulver, og rør dette inn i det våte.
Hell i formen.
Stekes på 175 grader i 45 minutter.
Avkjøl på rist.
Del kakebunnen i to deler.
Lag smørkremen ved å mikse alle ingrediensene sammen.
Smør ett lag mellom kakebunnene, og pynt med smørkremen på toppen av kaken.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere