Vinterdrøm, en deilig, smakfull mandel og sjokoladkake.

Denne mandel og sjokoladenkaken er en kraftig og smakfull kake som passer spesielt godt i juletider.

F6fe3fb5 3e81 4290 aa43 31e8b85e6fae
Ad771042 8831 4aa9 af64 d5aebaead452
Brigitte Rossøy

Denne oppskriften fikk jeg i min ungdom. Siden da har den vært med i hverdag og fest.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Deig:
250-300 g bremykt original
250-300 g sukker
1 ts vaniljesukker
5-6 egg
250-300 g malte mandler
150-175 g finhakka sjokolade
90 gram mel
2-3 ts rom eller 20 romdråper

Topping:
1 kokesjokolade
25g Kokosfett

Fremgangsmåte

Pisk bremykt, sukker, 3 hele egg og 3 eggeplommer sammen til det blir luftig. Tilsett malte mandler, sjokolade, og mel og rum.

Til slutt pisk 3 eggehvite med 2 ts sukker til dem er meget stiv. Løft inn i resten av deigen.
Stekes i 1 time på 175 grader. (Start i kald ovn).

Når kaken er kald smør på smeltet kokesjokolade/kokosfett. Pynt etter egent ønske.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere