Bremykt Logo

Denne mandel og sjokoladenkaken er en kraftig og smakfull kake som passer spesielt godt i juletider.

Ingredienser

Deig:
250-300 g bremykt original
250-300 g sukker
1 ts vaniljesukker
5-6 egg
250-300 g malte mandler
150-175 g finhakka sjokolade
90 gram mel
2-3 ts rom eller 20 romdråper
Topping:
1 kokesjokolade
25g Kokosfett

Fremgangsmåte

Pisk bremykt, sukker, 3 hele egg og 3 eggeplommer sammen til det blir luftig. Tilsett malte mandler, sjokolade, og mel og rum.
Til slutt pisk 3 eggehvite med 2 ts sukker til dem er meget stiv. Løft inn i resten av deigen.
Stekes i 1 time på 175 grader. (Start i kald ovn).
Når kaken er kald smør på smeltet kokesjokolade/kokosfett. Pynt etter egent ønske.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!